Dobry Duszek niesie pokarm  w darze poprzez pełny brzuszek do spełnienia marzeń

Żywność PEAD

„Dobry Duszek” pomaga nie tylko najmłodszym, ale także całym rodzinom. Od 2005 roku fundacja przekazuje także żywność wszystkim potrzebującym osobom. W tej chwili „Dobry Duszek” pomaga 1400 osobom, którym przekazuje żywność. Działania te są prowadzone w ramach programu unijnego dostarczania żywności dla najuboższej ludności Unii Europejskiej

Odbiorcami fundacyjnej pomocy są rodziny: wielodzietne, osierocone, będące w trudnej sytuacji materialnej.
Jeżeli możemy Ci pomóc lub znasz kogoś kto potrzebuje naszej pomocy skontaktuj się z nami.  tel. (48) 679 70 01

Żywność otrzymujemy z Radomskiego Banku Żywności z unijnego programu PEAD oraz ze świątecznych zbiórek żywności.

W 2005 – 2006 r.  pomoc otrzymało  300 osób – przekazano 10 908 kg żywności.
Wrzesień  2006r.  dla 238 osób – żywność ze zbiórki „Podziel się posiłkiem”

zorganizowaną przez:  Danone, Fundację Polsat, Bank Żywności.

Grudzień 2006r.   wsparcie otrzymało 200 osób – żywność ze zbiórki świątecznej zorganizowanej przez Radomski Bank Żywności.

w  2007r.  wsparcie w formie żywności otrzymało 650 osób -29 418 kg żywności.

W 2008r.   wsparcie w formie żywności otrzymało 1000 osób – 47 977 kg w tym Olkusz 4 077 kg żywności.

W 2009r. wsparcie w formie żywności otrzymało 1350 osób – 68 029,82 kg żywności. Olkusz dla 300 osób.

W 2010r. wsparcie w formie żywności otrzymało 1350 osób -przekazano 85 000 kg żywności.

W 2011r. przekazaliśmy paczki żywnościowe dla 1450 osób – 101 799,3 kg żywności.

W 2012r. przekazaliśmy paczki żywnościowe dla 1400 osób – 64 205,08 kg.

Dzięki audycji TVP pr II pożyteczni.pl – rodzina Pani Ewy otrzymała pralkę, ubrania dla dzieci oraz wózek dla lalek Amelki.

Darczyńcą są Sz. P. Alicja i Bartosz Radzio właściciele Fitness Klubu w Grójcu oraz życzliwe osoby korzystające z Fitness Klubu.

screenshot 80

W imieniu rodziny pani Ewy serdecznie dziękujemy.

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia Fundacja przekazała w 160 paczek ze słodyczami dla najmłodszych. Słodycze zorganizowała i przekazała Sz. P. Joanna Przetakiewicz wraz z ludźmi dobrej woli.

Wyrażamy ogromną wdzięczność za dar, który sprawił słodką niespodziankę.

81

Mama 13-nasto osobowej rodziny odbiera słodycze.

Dziękujemy za współpracę w 2009 roku firmie Europa oraz radomskim darczyńcom: Medal, AAAron, Danke, Garbarnia Głogowska Beata, Marek Storkiewicz za wsparcie w książki, kołdry, pościel, środki czystości, które zostały przekazane podopiecznym fundacji.

82

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia w 2006 roku  dzieci otrzymały słodycze od Mikołaja.

Rodzina  dziewięcioosobowa otrzymała pralkę automatyczną.

Dziękujemy firmie  CANDY Polska Sp. z o. o.

Październik  2008r  rodzina  otrzymała lodówkę dzięki firmie EURO -NET.

Rodzina otrzymała pralkę, lodówkę,  kanapę, szafę

87 88 89

Rodzina siedmioosobowa otrzymała lodówkę oraz telewizor. Dziękujemy darczyńcom sprzętu.

90

Październik 2008r. Dziękujemy serdecznie  firmie  EURO-NET za przekazanie kuchenki gazowej dla matki samotnie wychowującej sześcioro dzieci.

91

Przekazanie pralki dla rodziny.

92