Wakacje z Dobrym Duszkiem 2018

Październik 11th, 2018

Pragniemy serdecznie podziękować wszystkim DARCZYŃCOM za wsparcie corocznej akcji Wakacje z „Dobrym Duszkiem”. Tegoroczne przygotowania do zorganizowania wakacji wymagały zaangażowania i współpracy z wieloma darczyńcami- Ludźmi Dobrej Woli.

W tym roku na wakacyjny wypoczynek nad morzem zaprosiliśmy dwie rodziny: w sumie 10 osób (w tym dwie mamy). Dla obu tych rodzin były to pierwsze wakacje w życiu, a co za tym idzie, pierwsza okazja aby tak naprawdę wypocząć z dala od wszelkich trosk. Zadbaliśmy o wygodne warunki mieszkaniowe, całodzienne domowe  wyżywienie z dowolnością wyboru potraw, dostępem do placu zabaw i boiska piłki nożnej, jak również do wielu innych atrakcji jak np. wesołe miasteczko czy rejs statkiem.

Rodziny podczas pobytu w Jastarni mogły nie tylko zapomnieć o trudach dnia codziennego, ale przede wszystkim nabrać dystansu do nich. Mogliśmy wysłuchać ich trosk i porozmawiać o tym co można zmienić, w czym możemy jako Fundacja jeszcze pomóc. Najpiękniejsze jest to, że mogliśmy porozmawiać w atmosferze wzajemnego zrozumienia co zaowocowało nawiązaniem głębszych rodzinnych relacji i wsparcia.

Nasze 13 letnie doświadczenie pokazuje, że „Wakacje z Dobrym Duszkiem” to ogromna wartość, która niesie konkretne zmiany dla tych Rodzin, które  mogą wypocząć tylko dzięki dobroci i hojności wielu Darczyńców, którym z całego serca Dziękujemy i życzymy dużo radości płynącej z czynienia Dobra.

Fundacja „Dobry Duszek”

Raiffeisen Polbank: 13 1750 1253 0000 0000 0613 0151