Wakacje z ‘Dobrym Duszkiem’

Wakacje z Dobrym Duszkiem 2018

Pragniemy serdecznie podziękować wszystkim DARCZYŃCOM za wsparcie corocznej akcji Wakacje z „Dobrym Duszkiem”. Tegoroczne przygotowania do zorganizowania wakacji wymagały zaangażowania i współpracy z wieloma darczyńcami- Ludźmi Dobrej Woli.

W tym roku na wakacyjny wypoczynek nad morzem zaprosiliśmy dwie rodziny: w sumie 10 osób (w tym dwie mamy). Dla obu tych rodzin były to pierwsze wakacje w życiu, a co za tym idzie, pierwsza okazja aby tak naprawdę wypocząć z dala od wszelkich trosk. Zadbaliśmy o wygodne warunki mieszkaniowe, całodzienne domowe  wyżywienie z dowolnością wyboru potraw, dostępem do placu zabaw i boiska piłki nożnej, jak również do wielu innych atrakcji jak np. wesołe miasteczko czy rejs statkiem.

Rodziny podczas pobytu w Jastarni mogły nie tylko zapomnieć o trudach dnia codziennego, ale przede wszystkim nabrać dystansu do nich. Mogliśmy wysłuchać ich trosk i porozmawiać o tym co można zmienić, w czym możemy jako Fundacja jeszcze pomóc. Najpiękniejsze jest to, że mogliśmy porozmawiać w atmosferze wzajemnego zrozumienia co zaowocowało nawiązaniem głębszych rodzinnych relacji i wsparcia.

Nasze 13 letnie doświadczenie pokazuje, że „Wakacje z Dobrym Duszkiem” to ogromna wartość, która niesie konkretne zmiany dla tych Rodzin, które  mogą wypocząć tylko dzięki dobroci i hojności wielu Darczyńców, którym z całego serca Dziękujemy i życzymy dużo radości płynącej z czynienia Dobra.

Październik 11th, 2018

Wakacje z „Dobrym Duszkiem” 2013r.

93 94

Wakacje z „Dobrym Duszkiem” 2012 r.

Tego roku spełniło się długo oczekiwane marzenie o wakacyjnym wypoczynku nad morzem dla dwóch rodzin wielodzietnych liczących razem dwanaście osób. Ten wyjazd był możliwy dzięki pozyskaniu przez Fundację darów od ludzi dobrej woli. Z pomocą darczyńców mogliśmy zapewnić wszystkim dojazd, pobyt, całodniowe wyżywienie i wiele atrakcji w Dźwirzynie. Przy pięknej pogodzie wszyscy spędzali czas na plaży, kortach tenisowych i wesołym miasteczku. Dzięki  temu mogli o­ni cieszyć się wspaniałym wypoczynkiem i atrakcjami dla nich przygotowanymi. Wakacje te odmieniły  życie tych rodzin, ponieważ mogły zasmakować czegoś lepszego niż ich codzienne życie. Dzięki temu, co przeżyły te rodziny, myślenie ich jest obecnie bardziej pozytywne.  Mają teraz więcej energii do życia i sił, aby pokonywać problemy dnia codziennego.
W imieniu wszystkich wypoczywających, chcemy podziękować za okazaną pomoc w przygotowaniu tego wypoczynku firmie:  Techmatik, TOHO Poland, Wytwórni Papierów Wartościowych, Zakład Automatyki Kombud S.A., Agrana Juice.

95 96

Wakacje z „Dobrym Duszkiem” 2011 r.

W tym roku Fundacja na wakacje zaprosiła rodzinę, w której ojciec sam wychowuje pięcioro dzieci. Wakacyjny wypoczynek spędzali w Jastarni. To zaproszenie było ogromną niespodzianką dla całej rodziny. Jak co roku ten wyjazd był możliwy dzięki wsparciu naszych darczyńców. Dziękujemy firmie Techmatik, Wytwórni Papierów Wartościowych.

97 98

Wakacje z „Dobrym Duszkiem” 2010 r.

Po raz kolejny Fundacja zaprosiła na wakacyjny wypoczynek rodzinę wielodzietną (mama samotnie wychowujacą czworo dzieci).  Rodzina pierwszy raz wspólnie wypoczywała, ciesząc się sobą. A sprzyjająca pogoda pozwoliła na korzystanie z morskich atrakcji.

Pragniemy w ich imieniu wyrazić wdzięczność dla fundatorów tego wyjazdu: Wytwórnia Papierów Wartościowych – Warszawa,  ITM Poland Sp. z o.o. – Radom.

99 100

Wakacje z „Dobrym Duszkiem” 2009 r

Szanowni Państwo,

Letni wypoczynek dla mamy z dziećmi wypadł świetnie. Cała rodzina korzystała z możliwości przebywania nad morzem, zapominając o borykających ich na co dzień problemach.

Życie tej rodziny stało się bardziej kolorowe. Chcielibyśmy serdecznie za to podziękować.

Zorganizowanie takiej atrakcji było możliwe dzięki Państwa pomocy.

Dziękujemy firmie: ITM Poland Sp. z o.o. Radom,

Agrana Juice Poland Sp. z o.o. Białobrzegi oraz Szanownej Pani Joannie Przetakiewicz.

101 102

Wakacje  z „Dobrym Duszkiem” 2008r.

Na  wakacje z „Dobrym Duszkiem ” fundacja zaprosiła mamę samotnie wychowującą  pięcioro dzieci. Cały koszt pobytu finansowany  był z  loterii fantowych zorganizowanych  w Helu, Juracie i Jastarni.

Burmistrz miasta Jastarnia oraz podopieczni Fundacji Dobry Duszek.

Rejs statkiem

Serdeczne podziękowania dla:

• władz miasta Jastarni, Helu
  • dla firm:  Adar  z Warszawy,  Market OBI – Radom, MADANG  z Gdyni, Tersha z Gdańska, TOP GIFTS z Radomia, Stribo z Krakowa – za przekazane  fanty, które  zostały wykorzystane w loterii.

Wakacje  z  „Dobrym Duszkiem” – 2007r.

W miesiącu lipcu i sierpniu 2007r., Fundacja wraz z wolontariuszami zorganizowała letnią akcję pozyskiwania funduszy, dla realizacji celów statutowych Fundacji.

Hel

Dziękujemy wszystkim, którzy nabyli dobre duszki, poduszki, kubeczki i baloniki.

Serdeczne podziękowania dla władz miasta za udzielenie zgody oraz bezpłatną lokalizację stoiska.
Podziękowanie składamy na ręce pana Burmistrza Helu.

Jurata

Serdecznie dziękujemy  Burmistrzowi miasta Jastarnia panu Tyberiuszowi Narkowiczowi za serdeczne przyjęcie i za wsparcie oraz wyrażenie zgody na nasze działania w Jastarni i Juracie.

Serdecznie dziękujemy  Fundacji Aleja Gwiazd Sportu panu dyrektorowi Maciejowi Baranowskiemu – Władysławowo, za dar serca.

Serdecznie podziękowanie dla radia Kaszebe z Władysławowa  za promocję naszej akcji na antenie radia.
Ta dobra nadmorska atmosfera sprawiła, że praca stała się przyjemnością. Wolontariusze to młodzież, dzieci z rodzin, którym pomagamy, w ten sposób jednocześnie spędziły wakacje, po raz pierwszy mogły zobaczyć morze i  poznały ciekawych ludzi.

107 108

Ten czas był czasem radości, codziennie obdarowywano nas ciepłymi uśmiechami, przekazywano pozdrowienia.

Nawiązane zostały przyjazne kontakty.

Dziękujemy za życzliwość, za dobre rady, za wszelkie wsparcie skierowane w kierunku Fundacji  „Dobry Duszek”.

BNP Paribas Bank Polska: 13 1750 1253 0000 0000 0613 0151